2. Bousovské slavnosti

16.08.2019 09:35

BOUSOVSKÉ SLAVNOSTI můžete navštívit v sobotu 31. 8. 2019 na náměstí TGM v Bousově. A co vás čeká?

Bohuš Matuš

Po základní škole studoval vojenskou školu v Liptovském Mikuláši, později se vyučil kominíkem. Jeho pěvecké začátky se odehrávaly v Brně, kde navštěvoval pěvecký soubor Kampanela v čele se sbormistryní paní Markétou Jedličkovou. Dále studoval na konzervatoři v Brně u profesora Hrabala a pokračoval konzervatoří Jaroslava Ježka v Praze u profesorky Walterové. Účinkoval v divadle Semafor, v Hudebním divadle Karlín a hostoval také ve Státní opeře (Boris Godunov). 

Bohuš Matuš zahájí 2. Bousovské slavnosti v doprovodu velice známého orchestru Karla Vlacha, pod vedením Dalibora Kaprase.

Eva Pilarová

rodné příjmení Bojanovská, je česká zpěvačka a herečka. Trojnásobná vítězka čtenářské ankety Zlatý slavík v kategorii zpěvaček.
Zpívala už od dětství, koncem 50. let začala na brněnské JAMU studovat operní zpěv, zároveň v té době vystupovala v divadle Večerní Brno. Po roce studia, v roce 1960 však JAMU opustila a nastoupila do pražského divadla Semafor, kde vystupovala mimo jiné též s legendární dvojicí Jiří Suchý a Jiří Šlitr a kde se záhy prosadila jako výborná zpěvačka.

Eva Pilarová vystoupí na 2. Bousovských slavnostech v doprovodu orchestru Karla Vlacha, pod vedením Dalibora Kaprase.

Orchestr Karla Vlacha pod vedením Dalibora Kaprase

Je bezpochyby jedním z nejvýznamnějších představitelů swingové, jazzové, taneční a populární hudby.
S tímto orchestrem se nejčastěji setkáte na reprezentačních plesech v nejznámějších pražských sálech, ale i na koncertech, festivalech a různých společenských akcích po celé České republice, kde doprovází hvězdy naší populární hudby a představuje instrumentální mistrovství svých sólistů.

Na 2. Bousovských slavnostech doprovodí ikony české hudební scény, Evu Pilarovou a Bohuše Matuše.

Praque Queen World Tribute Band

Skupina interpretující nejslavnější hity skupiny Queen. Skládá se z profesionálních muzikantů a hudebníků, kteří pravidelně doprovázejí ikony české i zahraniční scény. Frontmanem skupiny je Jaroslav Břeský, jenž se stylizuje do slavného zpěváka Freddieho Mercuryho. Vedle České republiky se Prague Queen představila i v dalších zemích. Například v roce 2018 odehrála dva koncerty v indickém Bombaji, přičemž první z koncertů uvedl bratranec Freddieho Mercuryho - Jehangir Bulsara. Prague Queen úzce spolupracuje i s bývalým asistentem Freddieho Mercuryho, kterým je pan Peter Freestone.

Na 2. Bousovských slavnostech se tato skvělá skupina představí v 16 hodin a zahraje vám 90 minutové představení známých hitů kapely Queen.

Kabát Revival Varnsdorf

Kytarista Jiří Bušek v roce 1988 spolu zakládal naši současnou nejúspěšnější kapelu Kabát. Po třech letech ji však z rodinných důvodů opustil. Dodnes ale nedá na "Kabátníky" dopustit. Lídra současných Kabátů, Pepu Vojtka, považuje za velmi dobrého kamaráda a přiznává, že společně prožili nejeden flám. Jiří Bušek se v sobotu 31.8. v rámci 2. Bousovských slavností představí s vlastní formací Kabát Revival Varnsdorf. A vy se můžete těšit na pořádné kabátovské pecky.

Kabát Revival Varnsdorf se představí po 18 hodině a 2. Bousovskými slavnostmi se celých 90 minut bude rozléhat jedna kabátovská pecka za druhou.

RAMMSTEIN MEMBER´S CLUB (RMC)

Výborný liberecký, od roku 2000 hrající, revival německé rockové star RAMMSTEIN. Kapely, jejíž název je odvozen od německého města Ramstein, kde v roce 1988 při letecké show americké armády spadlo letadlo a při této katastrofě zahynulo 80 lidí. Nejznámějšími peckami jsou Sonne, Ich will, Engel, Feuer Frei, Sehnsucht, Du Hast, Ohne Dich, Du Riechst So Gut, Pussy, Amerika.

Na 2. Bousovských slavnostech se perfektní podání a skvělý hudební nářez bude linout celých 90 minut náměstím.

Klaun Fíla 

se věnuje umělecké činnosti více jak 25 let. Dlouholeté zkušenosti v tomto oboru u nás i v zahraničí zaručí profesionální přístup. Filip Edr alias klaun Fíla pochází ze slavné provazochodecké rodiny Berouskových. Jeho dětské zábavné pořady jsou plné soutěží, zábavy, artistických a žonglérských dovedností.

Kladrubští hřebci

Kladrubští hřebci zapřažení do velké vagonety, kteří vás povozí po bousovských ulicích. Starokladrubský kůň je nejstarší české plemeno, český chovatelský unikát, jehož původ sahá až na začátek novověku. Zároveň je to jediné plemeno koní vyšlechtěné speciálně pro ceremoniální účely panovníků. Své jméno dostal podle hřebčína v Kladrubech nad Labem. Obecně se dělí na dva typy: starokladrubský bělouš a starokladrubský vraník, na 2.Bousovských slavnostech uvidíte oba typy.

Loutkové divadlo Kozlík

Divadlo se věnuje loutkovým pohádkám pro děti i dospělé. Představení hraje celoročně a je možné ho vidět ve školských či kulturních zařízeních, divadelních festivalech, dále i na akcích pořádaných městy nebo obcemi.
Na 2. Bousovských slavnostech uvidíte pohádku O Červené Karkulce s tradičním příběhem, všem známou zápletkou, ale netradičním koncem.

Taneční škola ILMA Mgr. Ilony Šulcové

Škola se věnuje disciplínám Street Dance – Hip Hop, Disco Dance, Break Dance, Electric Boogie, Disco Show, ale i tanečním žánrům R&B, břišní tance a podobně. Úspěchy taneční školy řadí TaPŠ ILMA již pět let mezi první pětici nejlepších tanečních škol celé České republiky. Taneční škola se může pochlubit nejen tituly mistrů České Republiky, ale i mistrů světa.
V rámci programu vystoupí mladí a nadějní tanečníci taneční školy.

Mažoretky „Lentilky“ ze Sobotky

Zpět